BOKA EN AKADEMISK SAMRÅD

2019 Dec 24 —Hantering av ärvda själskontrakt

Precis som vi har ärvt psykologiska sår från våra förfäder, så har vi också ärvt många av deras själkontrakter. Barn till överlevnadsöverlevnadsbarn lider till exempel ofta av djup depression som hänför sig direkt till ett förfäderkontrakt som begränsar deras förtroende och hoppfullhet i världens godhet. Ekonomisk rädsla och en känsla av knapphet kan också överföras från generation till generation när till och med en familjemedlem har drabbats av allvarliga svårigheter, till exempel det stora depressionen. Och en oförmåga att lita på män kan överföras till ett barn när en mamma överges av sin man.

I sådana fall, så länge dessa avtal spelas, får nuvarande generationer spendera sina liv på att betala tillbaka en skuld som de inte vet något om. Till och med Bibeln talar om dessa intergenerationella kontrakt när den lär att det tar sju generationer att återbetala faderens synder.

Jag skulle vilja dela ett exempel på ett förfäderkontrakt inom min egen familj. När min bror diagnostiserades med hjärncancer vid 47 års ålder tog jag honom för att träffa en känd healer, som sa: ”Jag arbetar på ditt lysande energifält. Inom tre dagar kommer du att få dränering från sidan av huvudet. Ta inte några röntgenstrålar och stör inte detta dränering i tio dagar. ”Tre dagar senare, liksom urverk, dök en liten öppning i sidan av min brors huvud (som var skallig från kemoterapi) och en gul vätska började rinna ut. Ingen kunde berätta vad det var.

Min far, som alltid var en skeptiker, var ganska förvirrad. Han fick panik och insisterade på att läkaren beställde en MR-skanning för att se vad som pågick. Jag bad dem att vänta på den tid som helaren begär. Till och med läkaren sa: ”Vänta ytterligare en vecka - det kommer inte att skada dig. Medicin kan inte göra någonting åt dig längre. ”

Trots att min bror hade uttömt alla sina västerländska medicinska alternativ, lyckades min fars oro. När MR-behandlingen var klar stannade dräneringen - och min bror dog två veckor senare.

Det är sant att min bror var tvungen att göra ett val för att omvärdera sitt själkontrakt som sa: "Om jag inte håller olycka med min far, kommer han inte att älska mig." Men med tanke på sitt försvagade tillstånd hade han inte energi att göra det, även om han hade kämpat hela sitt liv för att bryta sig loss från detta löfte. Min bror slutade skydda sitt själkontrakt med sitt liv eftersom han inte ville förråda eller besvikna vår far - det var lättare att acceptera döden än att ändra hans tro.

Motvilligt var jag tvungen att acceptera min brors val och hjälpa honom så bra jag kunde, men jag kände alltid att det inte behövde sluta på det här sättet. Omskrivning eller rivning av ett själkontrakt är en befriande kraft som gör att vi kan utveckla öppna trossystem som leder oss till nya livserfarenheter och nya avtal, eventuellt till och med att rädda våra liv i processen.

Här är ett annat exempel från ett om mina klienter: Bonnie fick ett samtal ur det blå från en dotter som hon hade blivit främmande för i flera år. Läkarna hade hittat en klump i hennes bröst, och hon var planerad till en biopsi. Ganska förvånande verkade det som om den unga kvinnan ville att hennes mamma skulle vara med henne.

Bonnie ringde mig för att säga att hon gråt obegränsat sedan hon pratade med sin dotter. ”Det är inte sorg; Jag vet inte vad det handlar om, sa hon. Hon skulle följa sin dotter till biopsin på måndag och hade en otrolig dag med möten på jobbet efteråt, men var så överväldigad av känslor att hon fruktade att hon inte skulle vara så bra i någon av situationerna.

Vi träffades före biopsin och reste tillsammans. I sårkammaren befann hon sig som en ung mamma som bodde i en medeltida stuga med sina två barn. De terroriserades av marauders som hade slog ner en av husets stödbjälkar och fångat dem under de fallna timmerna. Det var vinter och solen gick ner - hon visste att de alla skulle frysa ihjäl. Hon hade fruktansvärda smärta, men fortsatte att lugna sina små, ”Det är okej. Mamma är här. ”

I Chamber of Soul Contracts fann Bonnie sig att hon bad Gud ta sina barn innan hon dog så att de kunde höra henne trösta dem. Detta själkontrakt ("Låt mina barn dö innan jag gör det") var hundra år gammalt, men det var fortfarande i kraft. Det var ett oerhört formulerat kontrakt med skrämmande resultat - men i krisetider gör vi det bästa vi kan.

Bonnies forntida själkontrakt påverkade hennes svar på sin dotters biopsi. Under vår sjättehämtning kunde hon förhandla om detta avtal genom att ändra formuleringen till: "Låt mina barn veta att deras mor alltid kommer att vara där för att trösta dem."

Min klient slutade att känslas emotionellt så snart hon förstod händelserna som orsakade hennes sorg. Hon insåg att hon hade skjutit bort sin dotter eftersom hon inte kunde bära tanken på att förlora henne. Inom några dagar visade biopsin att klumpen i hennes dotters bröst var godartad, och Bonnies förhållande med henne började klara sig. Detta fall visar hur ett själkontrakt kan bäras från en livstid till nästa och aktiveras av en kris.

Nästa vecka reser vi till Chamber of Contracts.Translate »