BOKA EN AKADEMISK SAMRÅD

Oktober 2016 18 -Energimedicin: Etik och avsikt

BloggNär jag var i början av tjugoårsåldern fick jag ett samtal från stiftelsen som sponsrade min forskning. De behövde mig för att genomföra en studie om Voodoo-healare på Haiti.

Seniorantropologen i projektet förklarade att Voodoo ursprungligen var en läkningspraxis från Afrika söder om Sahara, och att det på Haiti också användes för att skada ens fiender, särskilt de hänsynslösa slavmästarna. Teknikerna var identiska, förklarade han. Samma praxis som användes för att stimulera immunförsvaret att utrota en cancertumör kunde användas för att förlora immunförsvaret så att ditt offer skulle dö av lunginflammation inom några veckor.

I den åldern var jag övertygad om att jag visste bättre och placerade en liten satsning på att svart magi bara kunde fungera på dem som trodde på det. Efter att ha blivit introducerad för en lokal Voodoo-präst var vi alla överens om att han skulle bevisa för mig hur hans magi fungerade och han skulle göra sitt arbete på mig följande vecka, efter att jag återvände till Kalifornien. Det räcker med att säga, jag hamnade så sjuk att döden skulle ha varit en välkommen lättnad! När den antropologen ringde mig på den bestämda dagen för att se om jag kände något, stönade jag i telefonen och sa till honom att gå tillbaka till Voodoo-prästen och be honom ångra vad han hade gjort.

Jag lärde mig att precis som du kan hjälpa människor genom energimedicin kan du också skada dem. Senare skulle jag lära mig att energiläkning från en dåligt utbildad utövare ofta är likadant svart magi, oavsett hur välmenande helaren är. Svart magi inträffar inte bara på Haiti och Louisiana, utan någonstans välmenande men dåligt tränade individer lägger handen på andra, försöker genomföra läkning och utan medvetande överföra giftig energi till dem.

Studenter kommer ibland att kommentera att detta inte kan hända om du skickar kärlek till en annan person, eftersom denna energi förmodligen är ren och helig. Jag påminner dessa elever om smärtan som vi kan orsaka andra i kärlekens namn. Med tiden upptäckte jag en annan typ av svart magi som vi gör för oss själva: de negativa tankarna och övertygelserna som hindrar oss från vår personliga kraft och förödrar vårt immunsystem.

Den viktigaste lektionen för mig var dock den avgörande rollen för helarens etik och avsikt. Mycket av shamans utbildning ägnas åt att utveckla en hög etik, ett värdesystem baserat på en djup vördnad för allt liv. Först då kan teknikerna behärskas ordentligt.

Detta är kvandären för västerlänningar som tar en snabb klass i energiläkning eller shamanism. Om du har ett kall att utöva energimedicin, ta dig tid att träna med lärare vars integritet, visdom och teknisk erfarenhet hjälper dig att utveckla dina egna andliga gåvor.

Du kan lära dig om min personliga resa till shamanism i min bok Shaman Healer Sage och kolla vår kalender för att se våra kommande kurser.

.Translate »