Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or

Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or
FÅ MER INFO

2018 Dec 25 - Utövandet av inget sinne

Practice of No-Mind är den tredje lektionen i Visarens sätt.

När sinnet börjar upptäcka sig med att skapa en berättelse om hur vi har gjort något fel eller dagdrömmer om hur våra liv kan vara om vi bara kunde hitta rätt person eller situation måste vi släcka det. Jordbevakare gör detta genom att öva "inget sinne".

Att öva på inget sinne kräver att du bryter dig loss från dina tankar och kommer i kontakt med visaren inom, som är bortom tankar. Du behöver inte spendera timmar på timmar i meditation för att göra detta. När du blir medveten om hur ditt sinne dumt hoppar från tanke till tanke, kan du sitta tyst, road av dess aktivitet. Tankeparaden kommer att fortsätta, men du kommer inte att fastna i den. Det kommer bara vara vismannen.

Således kommer du att kunna säga, ”Det går mitt sinne, besatt av hur det tror att jag har gjort något fel. Det är så som mina tankar fungerar när jag känner mig som ett offer. Då kommer du att komma ihåg och fråga, "Vem är det som har felts?" Och, "Vem ställer frågan?" Du gör övergången från att identifiera dig med pratten till att bli vismannen genom att ställa frågor som "Vem är skadad ? "" Vem är arg? "Och" Vem är sent på kontoret? "

Det som leder dig hem till vismannen är alltid detta: "Vem är det som ställer frågan?" Så fort du ställer dig själv detta bryter du trans och sinnet upplöses. Endast Anden återstår, för Anden is vismannen.

Pratningen i våra sinnen stannar bara när sinnet slocknar. Fram till dess kan vi helt enkelt observera våra tankar, bli roade av vårt "apa sinne" och inte identifiera oss med det. En dag kommer vi att inse att vårt äkta jag, vismannen, är bosatt mitt i stormen och inte påverkas av all uppror som omger oss ― till exempel kampen med vår make, bilen som bryts ned eller magsåret fungerar upp . Och då sjunker kaoset runt oss för att vi inser att det bara är en spegel av vad som händer i våra sinnen. Långsamt men ostoppbart råder visaren, eftersom skärmen på vår verklighet blir en tom duk för oss att skapa och drömma i.

Du kan inte "bestämma dig" för att gå tillbaka och bli visman för att när du gör det kommer sinnet att försvinna. . . och det vet det. Så för att skydda sig själv kommer sinnet att trassla upp dig av alla skäl till varför du inte kan göra denna praxis. Det är därför du bara kan upptäcka vismannen genom att fråga "Vem är det som ställer frågan" - eller genom att äta in kraftfulla sinnesförändrande ämnen. Under påverkan av dessa hallucinogener upplöses sinnet, egot smälter bort, och allt som återstår är Andets spårning av sig själv. Dessa växter får dock endast användas under ledning av en master shaman så att användaren inte blir sidospårad eller lurad av upplevelsen. Annars kan de orsaka stor skada.

Jag minns första gången jag använde den legendariska ayahuascaen på Amazonas. När du dricker av den här drycken, förlorar du all känsla för det vanliga jaget som identifierar dig med ditt jobb, dina roller, din familj och till och med din historia. Följande är en transkription av en av mina första upplevelser med ayahuasca, som visas i min bok Dance of the Four Winds (skriven med Erik Jendresen):

Jag flyttar. Och andas.

Jag rör mig genom ett mångskiktat collage av våta löv, hängande vinstockar, röda, gula, gröna tvättade grått av månsken. Mitt huvud hänger låg till marken. Snabbare, jag byter. Marken ger sig något under dynarna på mina. . . händer och fötter? De rör sig i trånga med bankande i mitt bröst. Mitt andetag är varmt och fuktigt; mitt hjärta slår för fort, och jag kan lukta mig bortom djungelens fuktiga trassel.

Det finns en lysande, och där är jag, som sitter i benen, naken och lysande våt i månskenet. Mitt huvud kastas tillbaka och halsen är spänd, exponerad. Armar kastas ut slappa till mina sidor, händerna palm upp på jorden.

Jag tittar på mig själv från kanten av djungeln, men för min andning. Bakom mig rör sig djungeln sömnlöst.

Jag rör mig med en skuggs litethet och följer konturerna av rensningens kant för att cirka mitt byte.

Ljudlöst. Närmare.

Nu andas vi tillsammans. Mitt huvud faller framåt. Min haka rör vid bröstet. Jag lyfter huvudet, öppnar ögonen för att stirra in i gula kattögon, mina ögon, djurögon. Ett halvt andetag tar mig i halsen, och jag räcker ut och rör vid ansiktet på djungelkatten.

Efter många års meditation, och efter ett decennium av träning med medicinplantorna i Amazonas, upptäckte jag att jag inte behövde externa enheter för att upptäcka den salven som alltid har funnits. Han var där innan min kropp föddes; jag är ju inte min kropp ― Jag bor bara i den och visaren kommer att vara där långt efter att min kropp återvänder till jorden.

Följande övning hjälper dig att upptäcka eller återupptäcka salven i dig.

Övning: Frågan

Sätt dig bekvämt i din favoritstol och dämpa ljusen i rummet. Tänd ett ljus om du vill, men se till att du befinner dig på en absolut tyst plats eftersom du vill lyssna på din chatter. Stäng ögonen och börja ta djupa, regelbundna andetag. . . räkna dina andetag från en till tio, och börja sedan om igen.

Efter några minuter kanske du märker att du räknar upp till 27 eller 35, eftersom sinnet blir upptaget av vad du behöver göra senare på kvällen, vad du inte gjorde på jobbet eller hur upprörd du är med någon . Eller kanske finns det en melodi som spelar inuti ditt huvud (en gång vid en meditations reträtt hade jag Beatles "Yellow Submarine" fast i mitt huvud under en hel vecka!).

Ta dig tillbaka till att räkna dina andetag. Fråga dig själv nu: "Vem är arg?" "Vem är sen?" "Vem andas?" Och sedan, "Vem är det som ställer frågan?" Var still och se vad som händer när du ställer detta.

Försök att göra denna fråga regelbundet under dagen, även om du inte sitter i meditation. Ju mer visaren stiger i framkant av din medvetenhet, desto längre kommer hon att vara kvar. Visaren flyttar dig ur din ormmedvetenhet in eagle så att du blir medveten om skapelsens stora tomma duk, tillsammans med din kraft att drömma det till en värld av skönhet och nåd.

.Translate »