BOKA EN AKADEMISK SAMRÅD

Februari 2017 14 -Stapping Out of Time - En övernaturlig kärlekshistoria

För shamanen finns den övernaturliga världen inte. Det finns bara den naturliga världen, som har både synliga och osynliga dimensioner. Andra världsliga händelser verkar udda bara i vår vakna verklighet, medan i den andra världen kan framtiden nå oss tillbaka till vår nuvarande för att vägleda oss till vårt öde. Våra drömmar befolkas av en mycket mer färgstark uppsättning av varelser än vår vakna dimension, alla har förmågan att bebos det förflutna och framtiden samtidigt, och vi är sällan förvånade över dessa figurer och varelser vi möter.

Berättelsen jag ska berätta illustrerar livets flytande när det växer framåt och bakåt, precis som tidvattnet, trotsar vad vi känner som ”tid”.

Jag hade en dröm om min länge avlidne far och det verkade helt naturligt att han var yngre än mig. Min far hade kommit för att varna mig om ett viktigt möte. Sedan försvann han innan jag kunde be honom om mer information.

Mötet hände två dagar senare. Jag gick genom en lund av träd på vår gård när solen gick ner. Jag kände honom innan jag kunde se honom. Han stalkade mig, stannade när jag stannade, men ändå osynlig mellan träden. Jag kunde känna mitt hjärta rasa och svettas pärlor i handflatorna. Gården ligger mil från närmaste stad, och det var ovanligt att träffa någon i skogen. När jag nådde en lysande stannade jag och satt på en stenblock och väntade, min fickkniv drog upp och öppnade.

Hans takt var medvetet och stadigt. Det första jag såg var hans gångpinne, och sedan dök han upp. Han var en gammal man, rak rak, lätt böjd, men du kan säga att han var passform och bekväm ute. Han verkade skrynklig som kullarna. Jag skulle ha gissat att han var minst nittio.

"Du kommer inte ihåg mig," sa han. ”Naturligtvis gör du inte det; detta möte har inte hänt för dig ännu. ”Och sedan log han. Det var något konstigt bekant med honom. Jag andade ut, medveten om att jag hade hållit andan.

"Du kan ta bort kniven," sade han avslappnad. Hur visste han att jag hade en kniv gömd i min hand?

”Pappa sa till dig att jag skulle komma. Kommer du ihåg? ”Och sedan förklarade han att han var jag från framtiden. Som om han skulle köra hemmet berättade han för mig hemligheter från vår ungdom som ingen annan än jag skulle veta. Och ändå var jag fortfarande tveksam.

Under min träning med shamanerna i Amazonas fick jag veta att hungriga spöken kan ta på sig en bekant person eller en älskad förklädnad, bara för att vilseleda dig eller livnära din livskraft. Jag var inte säker på att jag kunde lita på den här hemskt bekanta gubben.

Och sedan förklarade han vad han hade kommit för och sa: "Jag måste ta dig tillbaka med mig, till din framtid."

under en själsökning, shamanen reser tillbaka längs klientens tidslinje för att upptäcka en händelse i det förflutna som spårade hans öde. Shamanen vet hur man får sin klients själ att återvända till nutiden, så att personen kan bli hel och återfå sin känsla av syfte och öde. I huvudsak gjorde den här mannen en själsökning på sig själv och kom till min nuvarande för att läka sin nuvarande, min framtid. Vi hade ett möte, men jag mötte mig själv.

”Men berätta vad som hände med dig,” frågade jag. Det var uppenbart att hans liv hade varit utmanande.

”Jag kan säga er,” svarade han, ”att vi sov under klimatkrisen. Det överraskade alla. Sedan gick det upp för många av oss att detta var en tid med en aldrig tidigare skådad möjlighet, precis som renässansen i början av 1500-talet. Men det fanns också mycket kaos. ”

”Och vad gjorde vi?” Frågade jag gubben. Det verkade konstigt att han talade med honom som vi.

"Du gjorde det du var tränad att göra - undervisa och läka," svarade han. "Det tog oss ut av pension." Den minsta antydan till ett leende korsade hans ansikte.

Jag frågade honom vad han behövde av mig. Och han svarade att han behövde återställa sin förmåga att skratta. "Kanske kan du hjälpa mig med det," föreslog han.

"Men måste jag verkligen se ut som du när jag är nittio?"

"Nittio? Jag är hundra och femton! ”Svarade han. ”Jag vandrar tre mil varje dag och är fortfarande lyckligt gift. Det är inte ovanligt att människor lever så länge och ännu längre. Barnen som föds i dag behöver inte ens dö.

Vi satt mittemot varandra och tittade mjukt in i varandras ögon. Jag såg den gamla människans djup, hans styrka och hans sårbarhet. Och sedan sa jag de ord jag visste att han hade kommit för, och att bara jag kunde erbjuda honom. ”Det är okej, min lilla. Allt är förlåtet. Det är okej, min kärlek. Det är dags att komma hem. ”

Jag märkte att ett tår rann ner mot kinden och tog dagens sista ljus. Jag kände mina egna tårar väl upp och såg hans ögon glitter som ett barns. Jag stängde ögonlocken och kände så småningom den lätta beröringen av hans läppar på min panna.

När jag öppnade ögonen igen var han borta. Endast den gren som han använde som en promenadpinne var kvar och lutade sig mot en död bagagerum. Skogen dansade med skuggorna av de stora träden. När jag närmade mig huset såg jag glödet från stearinljuset i vardagsrummet och såg att Marcela tappade på eldstaden. Hon omfamnade mig och frågade om jag hade gråtit.

"Jag kommer att vara med dig mycket länge," sa jag. "Visste du att?"

Jag delar denna personliga berättelse mer i detalj i min bok, A Shamans mirakulösa verktyg för helande.

.Translate »