Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or

Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or
FÅ MER INFO

April 2020 14 —DESTINIENS UPPKOPPLING

Det är möjligt att du kan få en anropande till ett öde som du hellre vill ignorera. Det kan vara frestande att säga, ”Jag är inte redo att göra det ännu - jag gör det vid någon annan tid. Jag är bekväm nu. ” Men när du inte svarar på ett kall, riskerar du himmelens vrede.

I berättelsen om Jonas och valen, till exempel, ropar Gud till den fattiga butiksinnehavaren och säger: "Jag vill att du ska åka till Nineve." Och Jonah svarar, ”Nej, jag vill bara ha ett enkelt liv. Jag vill vara butiksägare och jag vill vara runt mina barn och mina barnbarn. ” Jonah ignorerar sitt kall, går på ett fartyg och åker i motsatt riktning från Nineve.

När en enorm storm uppstår vet sjömännen att någon ombord har ådragit sig Guds vrede. Crestfallen medger Jonah för sina sjömän att han är den som har gjort det. För att rädda sig kastar hans skeppskamrater Jonah ombord och han sväljs sedan av en val som transporterar honom i magen ända till Nineves breddar.

Medan han sitter i valens mage, inser Jonas att hans kallelse är att sprida Guds ord. När den ödmjuka butiksinnehavaren återupplöses av valen i Nineve, börjar han sedan undervisa - men han var tvungen att genomgå enorma svårigheter innan han accepterade detta kallelse. Jonas berättelse lär oss att om vi inte svarar på vårt öde med vår egen fria vilja, kommer vi att tas dit där ändå.

Ödet är ödmjuk. Det är inte ett menyval mellan kyckling och fisk - det är en kraft helt utanför vår kontroll. Men vi har fortfarande valet: Svarar vi på uppmaningens öde på egen hand, eller väntar vi tills en sjukdom eller personlig kris tvingar oss att stoppa det vi gör och följa vårt öde?

Under många år ville jag undvika mitt eget kall. Varje gång jag sa till mig själv, "Jag vill bara ha ett vanligt jobb och ett vanligt liv", skulle omständigheterna konspirera för att få mig tillbaka till undervisning och läkning - jag skulle bli sjuk, eller den karriär som jag hade planerat för mig skulle inte ' t träna. Jag upptäckte det gamla ordspråket som sa: "Om du vill se Gud skratta, gör planer."

Att acceptera min egen kallelse var alltid full av utmaningar - jag var tvungen att möta många rädslor och svårigheter. Till exempel efter min första bok, Läkarnas riker, publicerades, min medförfattare och jag bestämdes av American Psychological Association för etikkommitté för att främja primitiva ”vidskepelser.” Många av mina kollegor trodde att jag slösade bort min tid på att studera ”okonventionell” läkning, och till och med min egen mamma skulle fråga mig när jag planerade att få ett jobb. Till slut spelade inget av detta: Jag var tvungen att lyssna på mitt kallelse.

Som du kan säga kommer inte ditt samtal alltid upp på samma sätt som du förväntar dig det. Till exempel växte president Franklin Delano Roosevelt upp under mycket privilegierade omständigheter och levde ett liv med framgång innan han slog till med polio vid 39 års ålder. Men det var först efter att han hade drabbats av sjukdomen som han omfamnade sitt öde och uppnådde storhet på världens scen. Bortsett från att bli en av våra mest effektiva och länge tjänande presidenter, inrättade FDR också en gräsrots kampanj som finansierade upptäckten av ett vaccin mot polio, som stoppade överföringen av sjukdomen som kramade honom och terroriserade sedan landet.

Roosevelt gav inte efter för tron ​​att han var maktlös eftersom han var inaktiverad. tvärtom, han startade en läkning som var mycket större än hans egen personliga sjukdom. Roosevelt tog ett förkrossande tillstånd och förvandlade det till en helande korståg för andra och förvandlade honom från en privilegierad man till en ödesman.

Det finns många andra sådana berättelser om människor som står inför extraordinära hinder och övervinner dem eller om att förvandla utmaningar till möjligheter. Tänk bara på Helen Keller, som var både döv och blind, men ändå övervann sina handikapp för att lära sig läsa och kommunicera, och så småningom blev den första döva och blinda studenten som tog examen från ett amerikanskt universitet. Hon fortsatte med att turnera landet och inspirerade tusentals döva att lära sig att kommunicera vid en tidpunkt då människor med sådana funktionsnedsättningar ansågs mentalt sjuka.

Stora individer visar oss att vi kan offra våra begränsande övertygelser för att förändra besöket av ren överlevnad till öde. Så vad är ditt öde? Vänner det sig till dina begränsningar, eller är det att förändra världen? Läkarens sätt har alltid varit att kassera begränsade trosuppfattningar och förvandla dem till källor till styrka och inspiration. När du offrar dina heliga kor, har du inte längre några ursäkter som du kan ge till Spirit. Det finns inte längre ett funktionshinder att övervinna innan du kan vara till tjänst för världen. Det är bara det rungande ja som du säger till livet.

Nästa vecka: Navigera över världenTranslate »