BOKA EN AKADEMISK SAMRÅD

Augusti 2016 09 -DET ILLUMINERINGSPROCESS

Blogg Martes 9-2016-4Kärnan i det shamaniska energi läkningssession ligger belysningsprocessen. Belysning uppnår läkning på tre sätt. Först bränner det upp slammet och avsättningar som fastnar vid väggarna i ett chakra, främjar livslängd och stärker immunresponsen. För det andra bekämpar den giftiga energin kring skadliga fysiska och emotionella avtryck. För det tredje skurar det avtryck i Luminous Energy Field (LEF). När dessa avtryck raderas är det möjligt att ändra negativa känslor och beteenden. Immunsystemets kraft släpps ut och fysisk läkning påskyndas.

Varje avtryck i LEF är kopplat till ett chakra genom vilket det släpper toxiska data i det centrala nervsystemet. För att bättre förstå klientens problem utför jag en chakrabedömning för att avgöra vilket är det komprometterade energicentret.

I de shamanska traditionerna från Inka finns det inga "dåliga" energier. Det finns bara energier som är "lätta" och som sålunda stödjer livet och energier som är "tunga" som inte kan smälta. Belysningsprocessen förvandlar tunga energier till ljus och förvandlar emotionella sår till källor till kraft och kunskap. Endast en helande fråga och ett chakra bör arbetas med under en belysningssession.

Hela processen tar ungefär en timme och börjar som beskrivs i förra veckans blogg. Efter att ha öppnat Sacred Space och omsluten min klient i mitt Luminous Energy Field, fokuserar jag på det komprometterade chakraet. Jag håller min klients huvud i båda händerna och håller tryckpunkterna vid botten av skallen. Dessa punkter, kända i akupunktur som den himmelska porten, hjälper till att få klienten till ett djupt tillstånd av avkoppling. Medan jag håller fördjupningspunkterna i minst tio minuter frågar jag mjukt vad hon upplever.

Synkroniserar jag andningen med min klient, jag räcker ner och öppnar det komprometterade chakraet genom att hålla en hand några centimeter ovanför, känna den virvlande energin och sedan rotera min hand moturs tre eller fyra gånger. (Ibland använder jag en örnfjäder för den här processen, eftersom det gör att jag kan nå de nedre chakraerna utan att lämna min plats vid min klients huvud.)

Så snart chakraet öppnas börjar det "backwash" och släpper slam och giftiga energier. Jag uppfattar ofta mörka banderoller, som tjocka band som virvlar ut ur chakra. Jag snurrar chakraet moturs flera gånger, eftersom det kan bli tilltäppt när det spolas tillbaka, och kolla in med min klient för att se hur hon mår.

Vissa kunder rapporterar om förändring av kroppstemperatur, eller upplever ofrivilliga muskelspasmer eller spontana ryck - tecken på att energier runt avtrycket förbränns och förvisas. Jag påminner mina klienter om att de kan sakta ner eller stoppa processen när som helst genom att korsa armarna över bröstet.

När jag upptäcker att min klient har uppnått ett naturligt upplösningstillstånd utför jag belysningen. När jag räcker ovanför mitt huvud med min högra hand samlar jag energin i mitt åttonde chakra och tar ner det i klientens öppna chakra. Jag visualiserar en strålande sol ovanför mitt huvud och ser min hand samla skopor av solljus och duscha chakra med detta gyllene ljus. Jag upprepar detta steg tre gånger. Belysningen botar både fysiska och psykologiska förhållanden och skriver över avtrycket med rent ljus.

Efter belysningen tar jag mina händer igen till basen på klientens occipital ås och håller fördjupningspunkterna i flera minuter. Detta hjälper klienten att koppla av medan den lysande kroppen skapar en ny, läkt arkitektur. Sedan balanserar jag chakraet genom att snurra det tre eller fyra gånger medurs, och stänga mitt eget ljusfält, samla det tillbaka tills det blir en strålande orb ovanför mitt huvud. Jag stänger Sacred Space efter att ha bjudit in min klient att sitta upp och dela sin erfarenhet.

Detaljerad information om belysningsprocessen finns i min bok, Shaman, Healer, SageTranslate »