Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or

Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or
FÅ MER INFO

Oktober 2018 30 - Verklighetens natur

När jag reste till Peru för första gången blev jag överväldigad av fattigdomen och tiggarna som skulle samlas runt mig på gatorna. Jag blev så rörd av elände att jag såg att jag skulle ge bort all den förändring jag hade på mig, och ibland till och med några av de kläder jag hade på mig. En dag föreslog en vän att jag skulle donera till en av de många välgörenhetsorganisationerna i Cusco istället. Han förklarade, "När du inte längre ser de ohelade delarna av dig själv i vart och ett av dessa barn, kommer du inte längre att känna dig skyldig att föda varje tiggare, och de lämnar dig i fred."

Jag gjorde vad han föreslog. Jag gav en generös donation (som var mycket mer än jag hade råd vid den tiden) till ett katolskt barnhem, och jag började överväga möjligheten att alla barfota, löpande nosade barn på gatan var delar av mig. Till en början var jag hjärtbruten och upprörd; men med tiden skiftade något. Jag kände mig inte längre tvungen att hjälpa alla jag såg, och i stort sett började gatukarna att lämna mig i fred. Min dröm förändrades: När jag såg mig omkring såg jag mer än bara fattigdom - jag märkte landets och folks skönhet. Men för att denna insikt skulle hända, var jag först tvungen att bidra till en välgörenhet. Trots allt levde dessa pojkar och flickor fortfarande i en verklighet där de hade lite att äta, och jag behövde svara på det.

En jordmästare inser att medan du måste ändra allt inom, har du fortfarande ett ansvar gentemot andra och mot planeten. Sättet att modifiera drömmen är att äga allt du uppfattar är fel med världen: det fula, det våldsamma, det vackra och det kraftfulla. Upplev varje hungrig barn, våldsmässig kriminell, rik kändis, förorenad flod och tropisk ö precis som om de var en dröm och du såg varje karaktär, inställning och intrig.

Mytologen Joseph Campbell sa en gång att det vi kallar verklighet endast består av de myter och berättelser som vi inte har sett igenom ännu. När vi gör det förstår vi att de bara är sagor. Vi kommer till detta insikt genom att se genom ögonen på kolibri. Det var därför jag tyckte att det var så lätt att vara antropolog - jag kunde anlända till en by i de övre delarna av Amazonas och vara den enda som såg att kejsaren inte hade några kläder (i några av byarna jag besökte, det var bokstavligen fallet).

Vi kan se drömmen eller mardrömmen som andra är fångade i så mycket lättare än vår egen. Vi uppfattar snabbt att vår vän skapar sin egen elände, men vi tror fortfarande att vår egen sorg är resultatet av en tragedi som överträffade oss. Men när vi upptäcker att verkligheten verkligen är en dröm, kan vi vakna upp från den kollektiva mardrömmen, och det som doldes innan blir löjligt uppenbart. Vi kan till exempel se att vi inte kan tillgodose våra andliga behov genom att köpa en större bil, att vi inte kan fixa våra barn genom att ändra dem, och att framsteg inte är botemedel för fattigdom. Så vi säljer den stora bilen, ändrar oss själva och ser våra barn förändras och förstår hur fattigdom är resultatet av framsteg och modernitet.

.Translate »