Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or

Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or
FÅ MER INFO

2017 Dec 19 —Praxis av nonattachment

För att öva på nonattachment släpper vi bort de roller vi har köpt in och etiketterna som vi har fastnat på oss själva. Medan våra nya berättelser kan vara mycket mer intressanta och produktiva för oss än de gamla, är vårt mål att sluta identifiera oss med någon historia överhuvudtaget. Då blir vi självreferenser - det vill säga vi behöver inte längre en fabel för att definiera eller upptäcka vem vi är. Till och med de arketypiska berättelserna om gudarna och gudinnorna från gamla dagar gäller inte längre för oss, för i slutändan är deras legender också tragiska. När vi kastar alla våra berättelser, med deras begränsande roller och begränsande identiteter, och blir ett mysterium för oss själva, övar vi nonattachment.

Under många år har min identitet i världen varit "shaman-healer-antropolog." Det är ett bekvämt sätt för världen att uppfatta mig, men det är inte den jag egentligen är - jag är mycket större och bredare än så. Som Walt Whitman en gång skrev: ”Mycket bra då, jag motsäger mig själv / (jag är stor, jag innehåller mängder).” För några år sedan blev jag knuten till en karaktärisering av mig själv som uppträdde i mina tidigare böcker, den av utforskaren . I en bokrecension, The New York Times hade till och med hänvisat till mig som "Indiana Jones of antropology." Jag identifierade mig så med denna karaktär att det blev mycket begränsande och endimensionellt.

När jag fyllde 40 blev den unga antropologens typkasting löjligt, och den robusta äventyraren i mig var ganska utmattad. Genom att avvisa denna definition av mig själv kunde jag öppna upp för andra sidor om vem jag var. Jag upptäckte att medan jag alltid ska lära mig, till exempel, jag också är en lärare, och nu utbildar jag andra på medicinska sätt. De äventyr som jag bedriver idag är av andan och finns inte längre i den djupa Amazonas.

Vi har alla praktiska etiketter som världen fäster på oss för att beskriva hur vi främst uppfattas: fotbollsmamma, socialaktivist, återhämtande alkoholist, vice president, assistent, och så vidare. Problemet börjar när vi tror att etiketten omfattar allt vi är och dikterar hur vi måste vara. Vi tror att vi ska ha en viss uppsättning intressen, övertygelser och beteenden om vi ska vara Indiana Jones; och vi blir förvirrade, generade eller frustrerade när vi tycker att vi tänker, känner och arbetar på ett helt annat sätt.

I många andliga traditioner, för att bli en munk eller en nunna måste du kasta dina fina kläder, raka ditt huvud och donera en enkel och billig mantel så att du inte blir uppfattad av någon som en person av någon betydelse. Du tvingas hitta din referenspunkt internt istället för externt. Ingen vet vem dina föräldrar var, vad du har åstadkommit eller vad dina barndomsvänner tycker om dig. Du kommer förbi egot eller personligheten och upptäcker det jag som inte så lätt kan definieras. Du släpper din anknytning till det materiella och det psykologiska - och till och med det andliga, om du verkligen var hängiven till dogma - och din referenspunkt är inte längre ditt ego utan din gudomlighet. Du tar bort från etiketterna du har skapat för dig själv eller att du tillåtit att skapas åt dig.

Om du inte ansluter dig måste du inte bara släppa dina roller och dina berättelser, utan också släppa den del av dig själv som identifierar sig med dessa drama. När du slutar knyta ditt ego till den lilla identiteten hos en make, barn, student, lärare och liknande, släpper du dina förutfattade uppfattningar om vem du är, och du slutar snåla om du behagar eller missnöjer andra. Du slutar behöva validering från människor och bli upprörd eller ledsen när du inte får den. Du är fri att helt enkelt vara den du vill vara.

.Translate »