BOKA EN AKADEMISK SAMRÅD

Augusti 2018 14 - Övningen av öppenhet

De fyra insikterna är visdomsläror som länge är skyddade av hemliga samhällen för jordvaktare - medicinerna män och kvinnor i Amerika. De gamla använde sin behärskning av insikterna för att läka sjukdomar, eliminera emotionellt lidande och växa nya kroppar som åldras och dör annorlunda. 

The Practice of Transparency är den tredje av fyra lektioner i Sjägens väg. I tidigare bloggar behandlade vi First Insight: Hjältens väg och den andra insikten: Den lysande vägen Warrior.

Du övar öppenhet när du slutar dölja de delar av dig själv som gör dig obekväm.

En gång när jag gick på en buss i Inka-höglandet med don Antonio valde han att bli osynlig för alla utom mig. Jag kunde se honom, men jag insåg snart att ingen annan kunde. Vi hade flera bussar att ta på vår resa, och till min förvåning, varje gång vi stod upp och stiger ombord, bad busschaufförerna om biljetter till alla resenärer utom min mentorDet var som om de tittade rakt igenom honom. Vid ett tillfälle kom en tung kvinna som bar ett litet barn och en kyckling ombord, och jag skulle inte ha blivit förvånad om hon satt sig på knäet i Don Antonio, och inte kunde se att han var där bredvid mig.

När vi övar insyn behöver vi dock inte göra det bokstavligen. Det betyder helt enkelt att vi tillåter andra att se oss och att vi inte har något att dölja. Det är ju vad vi försöker dölja som faktiskt är det mest synliga för andra människor. När vi ser en arrogant man som bossar någon runt eller skryter av sig själv, ser vi tydligt att han är osäker på sin makt och betydelse under all den blusteren. När vi ser en härlig ung kvinna klädd i baggy kläder med håret som döljer ansiktet, vet vi att hon känner sig oattraktiv och rädd för avvisning.

Men vi döljer mer än våra osäkerheter. Ofta döljer vi vår skönhet och kraft också eftersom vi är obekväma med dem eller är rädda för konsekvenserna av att låta vårt ljus lysa. En av mina elever var till exempel en mycket smart ung kvinna som var gift med en äldre man. Hon maskerade kontinuerligt sin intelligens eftersom hennes man tyckte att den hotade. Efter att ha avslutat sin träning insåg hon att hon inte längre kunde låtsas vara en trofé fru ― så hon övertalade sin make att gå med i sin bokklubb och delta i aktiviteter med henne som hon tyckte intellektuellt stimulerande.

Att öva öppenhet betyder inte att du måste bli ett mål. Om du har valt att gå en spirituell väg, behöver du inte dölja den av rädsla för löjning. En annan av mina studenter är en sjuksköterska och kände att det var nödvändigt att dölja det faktum att hon var en helare och praktiserade energimedicin med sina sjukhuspatienter (liksom självklart att utföra sina konventionella medicinska uppgifter) Hon var rädd att hon när som helst skulle bli upptäckt och sparken och kanske tappa sin licens. Men när hennes patienter fortsatte att bli bättre och läkarna fortsatte att försöka placera sina patienter på hennes golv, insåg hon att hon försökte dölja sin största tillgång. Hon behövde inte förklara för någon vad hon gjorde eller trodde på ― hon var bara tvungen att avslöja sig själv, på det heliga, som ligger utanför ord och förklaring, och erkänna vad andra redan kunde se. När vi inte har något att dölja blir vi transparenta. I mina tidigare böcker, som var ganska självbiografiska, avslöjade jag mycket om mig själv. Folk frågade mig om jag var bekymrad över att främlingar och vänner nu visste så mycket om mig, och jag förklarade att jag faktiskt var glad över att jag nu inte hade något kvar att dölja. Alla mina misslyckanden och brister var där ute utomhus, och jag behövde inte spendera energi för att täcka dem.

Att dölja våra sanna jag lockar till oss de som förkroppsligar det som vi håller hemligt. Det externiserar vår läkningsprocess, förvirrar oss i en annan persons drama och lämnar oss mer sårbara och bräckliga än vi var tidigare. Det får oss också att bli identifierade med en berättelse, till exempel "Jag kan lätt utnyttjas, så jag måste agera hårt och slitande i det här förhandlingen," eller "Jag är lätt skadad, så jag skulle bättre inte locka till mig en älskare. ”Vi begraver den ohelade delen av oss själva djupt inuti, och såret förblir där tills någon kommer med för att gnida lite salt på det för att påminna oss om vårt behov av tillväxt.

När vi utövar fullständig avslöjande om vem vi är och slutar försöka dölja delar av oss själva för att behaga andra, passa in eller förhindra oss från att uppleva smärta, kan andra människor bli förvirrade eftersom de också har köpt in vår gamla historia. Det är okej om de omkring oss inte förstår eller omfamnar våra många aspekter ― det är mänsklig natur att försöka kategorisera och duva varandra, även om vi alla är ett paket av motsägelser. Så på nivån av orm, Jag säger till folk att jag är en antropolog. I Jaguar, Jag låter dem veta att jag studerar hur vi gör oss själva sjuka och hur vi kan göra oss väl, och att jag också tränar västra sjamaner. I kolibri, Jag tittar in i deras ögon och säger ingenting eftersom ord inte kan beskriva min varelse. I eagle, Jag inbjuder dem att smaka på den ena andan som vi delar.

De flesta främlingar jag sitter bredvid på flygplan nöjer mig med att lära mig att jag är lärare eller antropolog. De har ett sätt att märka mig, och sedan kan vi prata om vädret. Jag behöver inte förklara för dem att det finns områden utöver vad vi kan se eller höra. Men jag döljer inte vem jag är ― om jag träffar någon som verkligen är nyfiken och jag tror att det kan göra en skillnad, jag pratar med honom eller henne på en andlig nivå och vi diskuterar saker av verklig substans.

Transparens betyder att upprätta kongruens mellan vem du säger att du är och vem du verkligen är. Det betyder "gå ditt tal." Men du kan inte visa ditt riktiga jag för andra när du inte vet vem du är. I en tidigare blogg, du lärde dig att du inte är dina roller: Du är inte mamma, verkställande, son eller dotter, men det här är delar som du spelar och att du inte kan innehålla sådana begränsade definitioner. Den verkliga du är seren, som observerar allt du gör ännu, påverkas inte av dina tankar eller handlingar. Det här är den som inte kan definieras av någon roll, ålder eller social ställning.

.Translate »