Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or

Ring oss nu kl
(+ 877) 892-9247 XNUMX XNUMX

or
FÅ MER INFO

2016 Dec 06 -Toxiner och tarmen

blogg 06-12-16-4Forskning visar i allt högre grad att de flesta sjukdomar i modernt liv börjar i tarmen och är relaterade till vår kost.

Tarmen är en motorväg med många körfält där information kontinuerligt flyter mellan hjärnan i huvudet och hjärnan i magen. Mental och emotionell stress utlöser fysiska svar som påverkar tarmen, medan störningar i mikrobiomet - mikroorganismernas koloni i tarmen - påverkar hjärnans funktion och hälsa.

Varje dag skadar gifter i och utanför kroppen vår tarmshjärna. De kommer från maten vi äter, vattnet vi dricker och luften vi andas in. Våra kroppar innehåller över 600 varianter av mikrober som kommer från omvärlden, vilket är högst tio till enbart de celler som är helt infödda för oss. Lite undrar så många av oss har matsmältnings- och immunstörningar: våra kroppar är överväldiga av den giftiga belastningen vi har lagt på dem.

Våra förfäder var till stor del skyddade från dessa utmaningar. Under hundratusentals år kunde jorden rymma förändringar som orsakats av mänsklig intervention. Det ändrades emellertid när vi började gruva naturliga produkter som bly och kvicksilver och introducerade dem i våra hem - och kroppar - genom vardagsprodukter som färg, badkar, glödlampor, blyrör och tandfyllningar, och mer nyligen genom förorenade fisk och skaldjur. Kvicksilver är ett känt neurotoxin, och både bly och kvicksilver har varit inblandade i utvecklingsproblem som inlärningssvårigheter och ADHD. Metaller som bly och kvicksilver lagras i kroppsfett och nästan 60 procent av hjärnan består av fett.

Under det senaste århundradet eller så har vi släppt tusentals på tusentals konstgjorda kemikalier i miljön. Information om hur dessa kemikalier påverkar oss är knapp: av de 82,000 XNUMX kemikalier som godkänts för användning i USA har bara en fjärdedel testats för deras effekt på människor.

Det förödelse som vi har skapat med konstgjorda kemikalier överraskar hela livsmedelskedjan. Men det kan matchas av ett annat, ännu mer lumvande hot i de livsmedel vi äter varje dag. Mycket av den giftiga överbelastningen i tarmen kommer från genetiskt modifierade livsmedel. I de flesta fall inser vi inte ens att gifter finns på menyn. Forskare förändrar alltmer DNA från livsmedel och livsmedelsgrödor för att skapa produkter som kommer att hålla längre, vara mer motståndskraftiga mot sjukdomar och skadedjur och se ut och smaka bättre.

Förutom genteknik står vi inför nya sjukdomar som orsakas av ett stort beroende av en kornbaserad diet. Ett av problemen är att vete vi äter inte är samma vete som människor åt för 75 år sedan. Den gröna revolutionen efter andra världskriget införde ett dvärgvete med högt avkastning som innehöll 20 gånger mer gluten (ett protein som ger degen sin elasticitet) än de gamla europeiska stammarna, vilket förändrade sammansättningen av brödet vi konsumerar. Den dramatiska ökningen av celiaki - en försvagande autoimmun störning där intag av gluten skadar tarmen - är sannolikt relaterad till denna stora förändring i våra dieter.

Den svåra sanningen är att vi alla har blivit glutenintoleranta i överraskande grad eftersom det mänskliga matsmältningssystemet inte har utvecklats för att fungera bra på en kornbaserad diet. Spannmål har blivit giftiga för många av oss, och våra kornrika dieter skadar tarmen.

Men det dödligaste toxinet som finns i nästan alla kök i Amerika är socker. Den typiska amerikanska vuxna konsumerar 150 kilo tillsatt socker per år. Bearbetade livsmedel är källor till mycket av detta belopp. Även livsmedel som vi inte tänker på som söt - som kattup, jordnötssmör och yoghurt - innehåller ofta socker eller substitut som aspartam, sackarin, sukralos och majssirap med hög fruktos. Konstgjorda sötningsmedel har kopplats till typ 2-diabetes.

Mattrang - särskilt för sockerligt skräpmat - kan spåras till tarmen. Du kanske tror att du gorgar på chokladkakor eller tortillachips för att du älskar smaken, men det verkliga skälet är att jäst, svampar och dåliga bakterier i tarmen trivs med socker, och för att få deras fixa ger de begär. Sockerhaltiga livsmedel och kolhydrater stimulerar samma centra i hjärnan som stimuleras av läkemedel som heroin och kokain genom att släppa neurotransmitteren dopamin, vilket utlöser ett nöjessvar.

Socker i alla former (utom honung) minskar nivåerna av BDNF, hjärnan härledd neurotrofisk faktor, ett hormon som utlöser tillväxten av nya nervceller och stamceller i hjärnan och reparerar viktiga hjärnstrukturer. Man tror till och med att kopplingen mellan diabetes och Alzheimers kan hänföras till den typiska västerländska dieten. Otillräcklig BDNF-produktion är också förknippad med depression.

Även om det är praktiskt taget omöjligt att undvika miljögifter kan vi försöka undvika GMO genom att handla vår lokala bondemarknad. Avgiftning av socker och gluten kräver att fruktjuicer, frukt med högt sockerinnehåll, rotgrönsaker och alla bearbetade korn skärs ut. Om detta verkar onödigt strikt, notera att det minsta dagliga kravet på bearbetade kolhydrater är noll.

Läs mer om detoxing och hälsosam kost i min bok, One Spirit Medicine.

.Translate »